Συμμόρφωση σταθμών ΑΠΕ και ΣΥΘΗΑ >400 kW με τις απαιτήσεις τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης  του ΔΕΔΔΗΕ

Συμμόρφωση σταθμών ΑΠΕ και ΣΥΘΗΑ >400 kW με τις απαιτήσεις τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης του ΔΕΔΔΗΕ

Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στην παραγωγή ενέργειας από Α.Π.Ε. στην χώρα μας, οι κάτοχοι σταθμών ΑΠΕ και ΣΥΘΗΑ με εγκατεστημένη ισχύς μεγαλύτερη των 400 kW υποχρεούνται να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης του σταθμού τους σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Η προθεσμία εγκατάστασης του συστήματος τηλεποπτείας και τηλεδιαχειρισης είναι η 31η/10/2024 για σταθμούς με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη του 1 MW και η 13η/12/2024 για σταθμούς με εγκατεστημένη ισχύς μεταξύ 400 kW και 1 MW. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του κατόχου του σταθμού με την απαίτηση εγκατάστασης του εξοπλισμού μέχρι την ανωτέρω προθεσμία, ο ΔΕΔΔΗΕ θα απενεργοποιεί την σύνδεση του σταθμού μέχρι την εγκατάσταση του εξοπλισμού και την υποβολή της σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμόρφωσης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

Οι απαιτήσεις τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης ισχύουν και για σταθμούς που η ενεργοποίηση της σύνδεσης τους με το Δίκτυο θα πραγματοποιηθεί μετά τις ανωτέρω προθεσμίες.

Η HAG Energy στο πλαίσιο της παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών συντήρησης και λειτουργίας σε σταθμούς ΑΠΕ αναλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, τις δοκιμές και την θέση σε λειτουργία και διασύνδεση με τον ΔΕΔΔΗΕ του συστήματος τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης του σταθμού σας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές του ΔΕΔΔΗΕ. Αναλαμβάνουμε επίσης την υποβολή του πρωτοκόλλου δοκιμών και της Υπεύθυνης Δήλωσης Συμμόρφωσης στον ΔΕΔΔΗΕ εντός της προθεσμίας που έχει τεθεί.

Η HAG Energy αποτελεί τον πλέον κατάλληλο και αξιόπιστο συνεργάτη σας για την τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση του σταθμού σας και την συμμόρφωση με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Ως κατασκευαστής φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών με 15ετή παρουσία εφαρμόζουμε ήδη αντίστοιχες λύσεις τηλεποπτείας και τηλεδιαχείρισης στους σταθμούς που κατασκευάζουμε προτού τεθεί ως προδιαγραφή από τον ΔΕΔΔΗΕ. Επικοινωνήστε λοιπόν μαζί μας για να λάβετε προσφορά για την εγκατάσταση του συστήματος τηλεποπτείας και τηλεχειρισμού στον δικό σας σταθμό με εγγύηση καλής λειτουργίας από την HAG Energy στις πιο ανταγωνιστικές τιμές!  

Ελάτε να συνεργαστούμε!

Είστε επαγγελματίας ή ιδιώτης;
Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε τη λύση που σας ταιριάζει!

200 +

ολοκληρωμένα έργα

60 MW +

φωτοβολταϊκοί και αιολικοί σταθμοί αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν

14

χρόνια στον τομέα των ΑΠΕ